Oenoteca include patru sortimente de vin, produse din soiuri de struguri atent cultivate si recoltate de catre oameni pasionati de aceasta indeletnicire arhaica. Meniul diversificat, cu trei tipuri de vin sec si unul dulce, aduce in atentia degustatorilor de vinuri, tonuri complexe, parfurmuri subtile, buchete bine inchegate, ce definesc profesionalismul cu care se realizeaza acest vin autohton.
Cel de-al treilea membru Oenoteca, Merlot, un vin sec, de culoare rosiatica cu reflexe caramizii, este una dintre alegerile stilate ce pot insotii un platou de branzeturi. Gustul de zmeura si condimente, cu post gust indelung, se potriveste perfect cu majoritatea retetelor europene si asiatice, accentuand aromele prin buchetul sau unic. Notele olfactive de zmeura si condimente precum scortisoara, cuisoare sau vanilie, se vor resimtii complet, odata asezat la decantare, cel putin 10 minute inainte de a fi servit.
Proces de fermentare
2-3 zile macerare prefermentativa macerare pentru extracţia de culoare şi a componentelor aromatice, urmate de 2-3 zile macerare post-fermentativa pentru definitivarea proceselor extractive.
Asocieri culinare
Meniuri din bucataria asiatica sau europeana, ideal cu preparate din carne afumata, branzeturi.
Caracteristici:
- Soi de struguri: Merlot;
- Culoare: Rosu cu reflexe caramizi;
- Categoria de calitate: D.O.C C.M.D;
- Areal viticol: Odobesti;
- Tip vin: Sec;
- Tarie alcoolica: 13.5%;
- An de recolta: 2012;
- Temperatura de servire recomandata: 16-17⁰C;
- Maturat in budane de stejar timp de minim 12 luni, urmat de invechire in sticla minim 12 luni;
- Note olfactive: aroma fructata de zmeura, completata de note delicate de condimente precum cuisoare, scortisoara si vanilie;
- Note gustative: Zmeura si condimente, cu post gust lung;
- Necesita decantare sau aerisire minim 10 minute.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.