Ulei Esential Lemon

30,00 lei

Livrare prin curier,  oriunde in Romania
Ridicare personala din Bucuresti, Strd.Baratiei 48
O gama variata de produse calitative
Suport telefonic  0755166620 / 0730072804

Ulei Esential Lemon

 

Uleiul esential de Lamaie se extrage din coaja fructului proaspat, prin presare la rece.Este un bun stimulent al psihicului si un mare ajutor in meditatie. Uleiul esential de Lamaie se potriveste cu majoritatea uleiurilor esentiale, fiind un ulei usurel si proaspat, din familia citricelor.

Ca si uleiuri compatibile putem mentiona musetelul, eucaliptul, tamaia, grapefruitul, lavanda, rozmarinul, portocala, ylang ylang, santal sau palo santo.

 

Note de top:

Aroma uleiului esential de lamaie este una usoara, proaspata si ascutita, de citrice, cu o tenta dulcica de fructe.

 

Beneficii:

Datorita proprietatilor sale inaltatoare, uleiul esential de lamaie este bun si pentru cresterea concentrarii si a focalizarii;

Stimuleaza formarea celulelor sanguine albe;

Are si o influenta puternica in restabilirea echilobrului acido-bazic din organism;

Uleiul esential de lamaie este un deodorant natural, iar introdus in sampon intareste culoarea galbena a parului;

Lupta impotriva depresiei si reduce tensiunea. Este un ulei purificator al energiei, curatata si creste vibratia si energia.

 

Mod de folosire:

Ca ulei de masaj: Amestecam 15 picaturi in 30ml ulei purtator, cum ar fi jojoba, avocado sau migdale, si masam pielea cu el. Uleiul esential de lamaie devine fototoxic daca este folosit in cantitati mai mare. A se evita expunerea la soare in acest caz.

In cada fierbinte: punem 10-15 picaturi impreuna cu o cana de sare Epsom sau Himalaya.

Ca blend pentru difuzor: adaugam 9 picaturi de ulei esential de lamaie cu 6 de lavanda si 3 de rozmarin si obtinem un blend pentru reimprospatare.

 

• Tara de origine: Italia, Spania, Franta, Africa de Sud

• Nume latin:  Citrus limon

• Familia botanica: Rutaceae

• Principalii compusi chimici: Limonene, b-pinene, y-terpinene

• Metoda de extractie: Prin presare la rece

• Partea plantei din care se extrage uleiul esential: Coaja fructului proaspăt

• Efect: Uleiul esențial de lămâie se folosește și pentru aromatizarea încăperilor , fiind un bun stimulent al psihicului și un mare ajutor în meditație. Datorită proprietăților sale înălțătoare, uleiul esențial de lămâie este bun și pentru creșterea concentrării și a focalizării, iar folosit pe animale, ține la distanță purecii.

 

• Uz extern / aromaterapie / inhalare directa / uz cosmetic

• Grad terapeutic / 100% pur

• Cantitate: 15ml

 

Lămâiul este un arbust cultivat în regiunile Orientului Apropiat și în cele mediteraneene. Uleiul său se obține prin presare la rece din coaja fructelor, fiind necesare circa 3000 de lămâi pentru a face un litru de ulei. Uleiul esențial de lămâie are o culoare verde și un miros proaspăt, ca de lămâi tocmai culese. Acesta conține în compoziția sa pinen, limonene, falandrin, camfen, linalool, acetat de linalool și de geranil, citral și citronelal. Printre nenumăratele beneficii asupra organismului, uleiul esențial de lămâie stimulează formarea celulelor sanguine albe. Are și o influență puternică în restabilirea echilibrului acido/bazic din organism. În general, nu se folosește mai concentrat de 1% , dar în amestec cu alte uleiuri esențiale se poate merge până la 3%. Uleiul esențial de lămâie este un dezodorant natural, iar introdus în șampon, întărește culoarea galbenă a părului.

 

• Aroma: Aroma uleiului esențial de lamaie este una ușoară, proaspătă și ascuțită, de citrice, cu o tentă dulcica de fructe.

• Uleiuri compatibile: Uleiul esențial de lămâie se potrivește cu majoritatea uleiurilor esențiale, fiind un ulei ușurel și proaspăt, din familia citricelor. Ca și uleiuri compatibile putem menționa mușețelul, benzoina, eucaliptul, tămâia, grapefruitul, lavanda, rozmarinul, portocala, ylang ylang, santalul sau palo santo.

• Idei de folosire si blenduri: Blend împotriva varicelor: 5 picături de ulei esențial de lămâie și 9 picături de ulei esențial de chiparos. Aceste picături se adaugă în 30ml ulei purtător sau cremă și se folosesc masând ușor zona afectată.

• Proprietati Terapeutice: Antiinflamator, antibacterian, analgezic, antidepresiv, reduce anxietatea, antioxidant, antispasmodic, diuretic, racoritor, imunostimulant.

• Proprietati Emotionale si Energetice: Luptă împotriva depresiei și reduce tensiunea. Este un ulei purificator al energiei, curăță și crește vibrația și energia.

• Precautii: Uleiul esențial de lemon devine fototoxic dacă este folosit în cantități mai mari, 12 picături în 30 ml de ulei purtător. A se evita expunerea la soare în acest caz. Uleiul vechi, oxidat, irită pielea.

• Conditii de pastrare: Se păstrează la loc uscat, ferit de lumină și rece. Nu se păstrează la indemâna sau la vederea copiilor. Se păstrează departe de orice sursă de foc, uleurile fiind inflamabile. Se păstrează cu capacul bine închis, de preferabil în ambalajul original. Nu se folosesc în scop terapeutic (difuzare, inhalare, aplicare pe piele) după data expirării

 

Nota de top:

Notele de top au o aroma usoara, plina de prospetime. Sunt primele ce se simt intr-un blend, dar si primele care se evapora. Exemple de note de top sunt uleiurile de citrice, cele florale sau mentolate.

Aceste note formeaza impreuna buchetul unui blend. Pentru ca buchetul unui blend sa fie echilibrat este necesara respectarea proportiei de 3-2-1 ( 3 top, 2 mijloc si 1 baza).

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Ulei Esential Lemon”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *