Beciul Domnesc Tamaioasa Romaneasca este vinul dulce si aromat care iti ofera o incredibila complexitate aromatica in fiecare picatura.
Remarcabil la acest tip de vin este capacitatea de a se reinventa gustativ in functie de asocierile culinare alese de fiecare degustator in parte.
Aromele de trandafir, menta, ananas si pepene galben se vor contopii intr-un mod unic si plin de savoare alaturi de coaste de porc caramelizate sau, de ce nu, in compania unui tort de ciocolata sau de caramel din belsug.
Proces de fermentare
Strugurii sunt recoltati selectiv si culesi manual. După dezciorchinare si zdrobire, se face o macerare la temperatura de maxim 10 grade, timp de 48-72 de ore. Fermentarea se face la temperatura controlata, cuprinsa intre 10-12⁰C.
Asocieri culinare
Ideal in combinatie cu aperitive si feluri principale cu note dulci si condimentate. Recomandat in combinatie cu carne de vita sau porc, fiind o alegere perfecta si in compania deserturilor cu ciocolata sau caramel.
Caracteristici:
- Soi de struguri: Tamaioasa Romaneasca;
- Culoare: Galben verzui;
- Categoria de calitate: D.O.C C.M.D;
- Areal viticol: Husi;
- Tip vin: Dulce;
- Tarie alcoolica: 11.5%;
- An de recolta: 2017;
- Maturare si invechire: maturare lenta in barique minim 6 luni, urmat de invechire in sticla;
- Temperatura recomandata de servire: 10-11⁰C;
- Note olfactive: note florale de trandafir salbatec si izma, echilibrate de note fructate de anans si pepene galben;
- Note gustative: complexitate aromatica ce i confera eleganta si rafinament, prefect echilibrata de zaharul rezidual, post gust lung.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.