Cabernet Sauvignon este vinul care a convins atat consumatorii cat si somelierii, prin aromele sale puternice de vegetatie salbatica si notele delicate de fructe de padure.
Lenta maturare in barrique a adaugat vinului tusele condimentate care-i confera originalitate si savoare. Deschide-l in compania prietenilor si aperitivelor, preparatelor din carne de miel, vanat, gasca sau rata, dar si alaturi de branzeturi de capra si oaie.
Proces de fermentare
Se macereaza 4-5 zile prefermentativ pentru extractia de culoare si a componentelor aromatice. Ulterior se macereaza 5-6 zile pentru definitivarea proceselor extractive. Fermentarea se face la temperatura controlata de 18-22 grade celsius.
Asocieri culinare
Recomandat alaturi de aperitive si feluri principale din carne de miel, vanat, gasca sau rata. Ideal si alaturi de platouri cu branzeturi de capra si oaie.
Caracteristici:
- Soi de struguri: Cabernet Sauvignon;
- Culoare: Rosu rubiniu;
- Categoria de calitate: D.O.C C.M.D;
- Areal viticol: Husi;
- Tip vin: Sec;
- Tarie alcoolica: 14%;
- An de recolta: 2016;
- Maturare si invechire: maturare lenta in barique minim 6 luni, urmat de invechire in sticla;
- Temperatura recomandata de servire: 17-18⁰C;
- Note olfactive: note dominante fructate de mure si afine, cu suprapunere de note de nuci verzi si de vegetatie forestiera;
- Note gustative: fructuos, complex si rafinat, delicat condimentat, echilibrat cu un post gust mediu-lung.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.