Nimic nu se potriveste mai bine alaturi de mancarurile traditionale din carne de porc precum un vin sec, rosu, asa cum este Feteasca Neagra, o marca Beciul Domnesc Grand Reserve.
Maturat in barrique cel putin 18 luni, acest vin catifelat, cu arome de prune uscate si vanilie, la care se adauga un subtil ton condimentat de scortisoara si cuisoare, este un companion de exceptie pentru amatorii de gusturi inedite.
Proces de fermentare
Se macereaza 4-5 zile prefermentativ pe bostina pentru extractia de culoare si a componentelor aromatice. Ulterior se macereaza 3-4 zile pentru finalizarea extractiei de tanini. Fermentarea se face la temperatura controlata de 18-22 grade celsius.
Asocieri culinare
Recomandat alaturi de aperitive si feluri principale din carne de miel, vanat, gasca sau rata. Ideal si alturi de platouri cu branzeturi de capra si oaie.
Caracteristici:
- Soi de struguri: Feteasca Neagra
- Culoare: Rosu cu reflexe visinii;
- Categoria de calitate: D.O.C C.M.D;
- Areal viticol: Cotesti;
- Tip vin: Sec;
- Tarie alcoolica: 15%;
- An de recolta: 2017;
- Maturare si invechire: maturare lenta in barique minim 6 luni, urmat de invechire in sticla;
- Temperatura recomandata de servire: 17-18⁰C;
- Note olfactive: vin fructat cu note dominante de prune si coacaze negre, se adauga note condimentate de vanilie, scortisoara si cuisoare;
- Note gustative: Notele condimentate ale vinului sustin si imbraca notele fructate, ce ii conferă echilibru si corp. Post gust mediu-lung, in care notele aromatice se decanteaza capatand valente noi;
- Necesita decantare minim 10 minute.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.