Dintre membrii familiei de vinuri Comoara Pivnitei este necesar sa mentionam numai decat, vinul sec Cabernet Sauvignon. Bine-cunoscutul soi de struguri, cules de pe meleagurile de cotitura a Carpatilor de Curbura, se remarca prin arome unice, atat olfactive, cat si gustative.
Asezat mai bine de 36 de luni la maturare si invechire, vinul rezultat scoate la iveala cel mai bun partener pentru preparatele din carne rosie si branzeturi.
Magia o fac cei 10 ani de pastrare in sticla, complexitatea aromatica a fructelor negre de padure, mure si afine, fiind de neegalat. La aceste tonuri rafinate se adauga taninii de stejar, gustul bogat de fructe si cel al cireselor bine coapte. Se recomanda aerisirea vinului timp de minim 10 minute inainte de a turna in pahare speciale intru degustare.
Proces de fermentare
Macerare prefermentativa timp de 4-5 zile pentru extractia de culoare si a componentelor aromatice, urmat de un numar de maxim 4 zile de macerare post-fermentativa dedicata definitivarii proceselor extractive.
Asocieri culinare
Vinul Cabernet Sauvignon Comoara Pivnitei este perfect pentru toate felurile principale ce au ca baza carnea rosie, dar si pentru platouri de branzeturi sau nuci gratinate.
Caracteristici:
- Soi de struguri: Cabernet Sauvignon;
- Culoare: Rosu cu reflexe caramizii;
- Categoria de calitate: D.O.C C.M.D;
- Areal viticol: Cotesti;
- Tip vin: sec;
- Tarie alcoolica: 13%;
- An de recolta: 2008;
- Temperatura de servire recomandata: 17-18⁰C;
- Maturare si invechire in budane de stejar timp de minim 24 luni, urmata de invechire in sticla minim 12 luni;
- Note olfactive: aromele de coacaze negre, afine si mure sunt completate de tanini de stejar dulci si evoluati prin procesul de invechire;
- Note gustative: gust catifelat de fructe supracoapte, cirese negre bine copate, cu postgust lung.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.