Pentru a atinge notele distincte de cirese negre salbatice, arome fine de fragi, zmeura si afine, prin care se remarca vinul Comoara Pivnitei Pinot Noir, a fost nevoie de un proces de maturare si invechire, bine pus la punct, cu pricepere si indemanare, calitati de la care nu face rabat echipa de ingineri viticoli vincom.
Strugurii de Pinot Noir sunt culesi din arealul horticol Odobesti, si pusi la pastrare in budane de stejar aproximativ 24 de luni, aceasta perioada fiind urmata ulterior de un interval de pana la 12 luni de invechire in sticlele bine-cunoscute.
Gustul catifelat de fructe bine coapte, la care se adauga tente usoare de stafide negre, este sustinut de un nivel echilibrat de aciditate, lasand dupa degustare o amprenta lunga, extrem de fina.
Lasat la aerisit dupa desfacere, Comoara Pivnitei Pinot Noir, este exact vinul rosu demisc de care ai nevoie alaturi de preparate din prepelita, fazan sau rata salbatica.
Proces de fermentare
Asocieri culinare
Vinul Pinot Noir Comoara Pivnitei are un gust aromat, demisec, cu note ce se potrivesc alaturi de feluri princiale din carne de fazan, rata salbatica sau prepelita. Se poate degusta si alaturi de platouri cu aperitive.
Caracteristici:
- Soi de struguri: Pinot Noir;
- Culoare: Rosu cu reflexe caramizii;
- Categoria de calitate: D.O.C C.M.D;
- Areal viticol: Odobesti;
- Tip vin: demisec;
- Tarie alcoolica: 13%;
- An de recolta: 2011;
- Temperatura de servire recomandata: 18⁰C;
- Maturare si invechire in budane de stejar timp de minim 24 luni, urmata de invechire in sticla minim 12 luni;
- Note olfactive: arome de cirese negre salbatice, fragi, zmeura si afine, cu note discrete de migdale;
- Note gustative: gust catifelat de fructe supracoapte, stafide negre, cu aciditate echilibrata, fin, cu postgust lung.
Gabriela Mitache –
Cu greu gasesc un vin care sa fie cu adevarat bun.. Foarte multumita! Recomand cu incredere acest vin.