Imbina gusturile dulci ale deserturilor de ciocolata, cu tonurile inedite de fagure de miere, flori de salcam, busuioc si miez de nuca ale vinului Tamaioasa Romaneasca de la Comoara Pivnitei.
Asa-zisa „vedeta” a domeniului viticol Husi, acest soi de struguri dulci, se bucura de multa popularitate in randul cunoscatorilor de vinuri selecte. Maturat cu pricepre, indelung, in butoaie de stejar, Tamioasa Romaneasca scoate la iveala, dupa invechire, note gustative si olfactive imbietoare.
Pentru impatimitii de preparate bazate pe fois gras sau carne caramelizata, acest vin dulce, ce detine o culoare gelben aurie, foarte limede, este cel mai potrivit „assortiment” pentru un rasfat complet.
Recolta de struguri, cu o vechime ce debuteaza in anul 2011, a dezvoltat in urma maturarii profesionale, in temperaturi controlate, arome complexe de fructe galbene, fagure si propolis, cu un mix puternic de gusturi, printre care se remarca busiocul, florile de salcam si miez de nuca.
Proces de fermentare
Strugurii de Tamioasa sunt culesi si sortati manual, fiind lasati aproximativ 3-5 zile la macera pentru extractia aromelor. Ulterior se aseaza la fermentare, controland temperaturile pentru a le mentine in pragul de 14- 16 grade.
Asocieri culinare
Vinul dulce Tamaioasa Romaneasca Comoara Pivnitei se potriveste perfect cu fois gras, preparate cu carne caramelizata, deserturi dulci, ce au ca baza ciocolata si caramelul.
Caracteristici:
- Soi de struguri: Tamioasa Romaneasca;
- Culoare: Galben auriu, limpede;
- Categoria de calitate: D.O.C C.M.D;
- Areal viticol: Husi;
- Tip vin: dulce;
- Tarie alcoolica: 11.5%;
- An de recolta: 2011;
- Maturare si invechire: 12 luni minim in butoaie de stejar, urmat de invechire 12 luni in sticla;
- Temperatura recomandata de servire: 7-8⁰C;
- Note olfactive: fructat, cu note de fructe galbene, fagure de miere si propolis;
- Note gustative: miere de albine, flori de salcam, busuioc si miez de nuca.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.