Domeniul viticol Husi se mandreste cu un membru de seama, unul dintre cele mai aromate vinuri extrase dintr-un soi de struguri premium, si anume, Tamioasa Romaneasca. De la recolta, la procesele de prelucrare, acest vin alb, dulce, se matureaza indelung, in budane de stejar, apoi in sticle, bine dospite la temperaturi controlate.
Gustul isi are originea in acest proces minutios de prelucrare, arome unice de fagure de miere, cu flori de salcam , busuioc si miez de nuca, fiind mult adorate de catre cunoscatori.
Daca felurile principale asezate pe masa sunt de regula fripturi caramelizate, sau deserturi abundente in ciocolata, ori nelipsita crema de zahar ars, atunci nu vedem nici un motiv pentru care, din pahare sa lipseasca Tamaioasa Romaneasca de la Comoara Pivnitei, o marca exclusivista Vincom.
Proces de fermentare
Strugurii sunt culesi si sortati manual, ulterior fiind lasati intre 3 si 5 zile la macerare prefermentativa pentru extractia notelor aromatice. Dupa acest interval se aseazala fermentare controlata, in temperaturi cuprinse intre 14-16 grade.
Asocieri culinare
Vinul Tamaioasa Romaneasca Comoara Pivnitei este una dintre cele mai perfecte alegeri alaturi de preparate din fois gras, feluri principale din carne caramelizata, deserturi cu caramel, sau ciocolata.
Caracteristici:
- Soi de struguri: Tamaioasa Romaneasca;
- Culoare: Galben limpede;
- Categoria de calitate: D.O.C C.M.D;
- Areal viticol: Husi;
- Tip vin: dulce;
- Tarie alcoolica: 11.5%;
- An de recolta: 2011;
- Temperatura de servire recomandata: 8-10⁰C;
- Maturare si invechire in budane de stejar timp de minim 12 luni, urmata de invechire in sticla minim 12 luni;
- Note olfactive: fructe galbene supracoapte, cu note de fagure de miere si propolis.;
- Note gustative: fagure de miere de albine, flori de salcam, busuioc si miez de nuca.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.