Cu vinurile Egregio putem aduce oricarui moment din viata noastra un strop de eleganta. Aromele si gustul aparte definesc Egregio, ce aduce laolalta note olfactive exotice redate de un proces controlat in ceea ce priveste macerarea, maturarea si invechirea acestui lichid bachic.
Dupa o perioada de maturare in barrique de aproximativ 6 luni, la care se adauga inca 6 luni in sticle, putem spune despre Cabernet Sauvignon Egregio ca este un vin cu adevarat muncit. Un astfel de proces a fost necesar pentru a obtine culoarea de rosu granat si aromele fructate, de afine, cirese negre, coacaze rosii si ciocolată amaruie. Lor li se adauga, la degusare, note de ghimbir si cuisoare.
Proces de fermentare
4 zile macerare prefermentativa pentru extractia de culoare si a componentelor aromatice, urmate de 5 zile macerare post-fermentativa pentru definitivarea proceselor extractive. Fermentare se face la temperatura dirijata de 22-24⁰C.
Asocieri culinare
Ca starter, se combina perfect cu branzeturi cu nuante condimentate precum Roquefort si Gorgonzola. Cel mai potrivit alaturi de gratare din carne de porc, vita sau vanat.
Caracteristici:
- Soi de struguri: Cabernet Sauvignon;
- Culoare: Rosu Granat;
- Categoria de calitate: D.O.C C.M.D;
- Areal viticol: Cotesti;
- Tip vin: sec;
- Tarie alcoolica: 14.5%;
- An de recolta: 2015;
- Temperatura de servire recomandata: 17-18⁰C;
- Maturare si invechire: in barique 4-6 luni, invechire in sticla minim 6 luni;
- Note olfactive: vegetale şi fructate, dominante fiind aromele de afine, cirese negre, coacaze roşii si ciocolata amaruie;
- Note gustative: visine copate, ghimbir, cuisoare;
- Necesita decantare/aerisire minim 10 minute.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.