Cu vinurile Egregio putem aduce oricarui moment din viata noastra un strop de eleganta. Aromele si gustul aparte definesc Egregio, ce aduce laolalta note olfactive exotice redate de un proces controlat in ceea ce priveste macerarea, maturarea si invechirea acestui lichid bachic.
Iata ajunsi si la un vin mult mai barbatos, comparativ cu restul membrilor din gama, Feteasca Neagra de Egregio. Vinul sec, de culoare rosie-visinie, se obtine prin maturarea strugurilor ce poarta acelasi nume, timp de 8-10 luni in barrique, si pus ulterior la invechit in sticle timp de minim 6 luni. Gustul complex de prune uscate, coacaze negre, cacao si piper negru este rezultatul acestui proces minutios, dezvoltat de catre mestesugari priceputi.
Proces de fermentare
4-5 zile macerare prefermentativa pe bostina pentru extractia de culoare şi a componentelor aromatice. Ulterior acest proces este urmat de 4 zile de macerare post-fermentativa pentru finalizarea extracţiei de tanini. Fermentare se face la o temperatura controlată de 24-26 grade.
Asocieri culinare
Feluri prinicipale din carne de vita, rata, vanat sau porc. Se potriveste si alaturi de aperitive, produse afumate, sau branzeturi maturate.
Caracteristici:
- Soi de struguri: Feteasca neagra;
- Culoare: Rosu visiniu;
- Categoria de calitate: D.O.C C.M.D;
- Areal viticol: Cotesti;
- Tip vin: sec;
- Tarie alcoolica: 15%;
- An de recolta: 2015;
- Temperatura de servire recomandata: 16-18⁰C;
- Maturare si invechire barrique timp de 8-10 luni, urmat de invechire in sticle cel putin 6luni;
- Note olfactive: prune uscate si note condimentate;
- Note gustative: prune afumate, coacaze negre, cacao si piper negru;
- Necesita aerisire/decantare minim 10 minute.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.