Cu vinurile Egregio putem aduce oricarui moment din viata noastra un strop de eleganta. Aromele si gustul aparte definesc Egregio, ce aduce laolalta note olfactive exotice redate de un proces controlat in ceea ce priveste macerarea, maturarea si invechirea acestui lichid bachic.
Tamaioasa Romaneasca Egregio este vinul care a decantat şi rafinat notele olfactive ale dulcetii din petale de trandafir. Unicitatea aromatica si echilibrul vinului sunt doar doua dintre motivele pentru care acestui vin i-au fost conferite multiple medalii la competiţiile de profil. Dulceata trandafirilor este completata de puternice note de iasomie, musetel si menta. Insa lista nu se opreste, adaugandu-se la profilul olfactiv note dulci de miere de salcam si de fagure. Cat despre gust, acest vin isi merita toate laudele. O data atinse, papilele gustative resimt un echilibru perfect de menta, miere si busuioc.
Proces de fermentare
2-3 zile macerare prefermentativă pentru extracţie aromatică, urmată de fermentare la temperatura dirijată 10-12⁰C.
Asocieri culinare
Tamaioasa Romaneasca este unul dintre cele mai premiate vinuri la competitiile de profil. Acest lucru se datoreaza si compatibilitatii acestuia cu multe dintre mancarurile principale, fie ele cu specific traditional romanesc sau oriental. Insa, poate fi degustat corespunzator si ca starter cu aperitive sau alaturi de prajituri.
Caracteristici:
- Soi de struguri: Tamaioasa;
- Culoare: Galben pai;
- Categoria de calitate: D.O.C C.M.D;
- Areal viticol: Husi;
- Tip vin: dulce;
- Tarie alcoolica: 12%;
- An de recolta: 2016;
- Temperatura de servire recomandata: 10-11⁰C;
- Maturare si invechire in sticla minim 6 luni inainte de a fi dat spre comercializare;
- Note olfactive: floral, iasomie, musetel, menta si iasomie, note dulci de miere de salcam si de fagure;
- Note gustative: miere, menta si busuioc.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.