Oenoteca include patru sortimente de vin, produse din soiuri de struguri atent cultivate si recoltate de catre oameni pasionati de aceasta indeletnicire arhaica. Meniul diversificat, cu trei tipuri de vin sec si unul dulce, aduce in atentia degustatorilor de vinuri, tonuri complexe, parfurmuri subtile, buchete bine inchegate, ce definesc profesionalismul cu care se realizeaza acest vin autohton.
Nimic nu se potriveste alaturi de o mancare ce are la baza carne de vanat, sau orice alt tip de carne rosie, decat un vin sec, rosu rubiniu, aromatizat, asa cum este vinul Oenoteca Cabernet Sauvignon. Atent cules de pe domeniul viticol Cotesti, acest soi de struguri, Cabernet Sauvignon, este pus la macerare prefermentativa timp de trei zile, timp in care se realizeaza extractia de culoare si a componentelor aromatice. Notele exotice de cafea subliniaza aromele fructate de cirese negre şi coacaze, intreg buchetul fiind perfect echilibrat, complex si indelung pastrat dupa servire. Se recomanda servirea acestuia la o temperatura de maxim 18 grade celsius, dupa o aerisire corespunzatoare de minim 10 minute.
Proces de fermentare
3 zile macerare prefermentativa pe bostina pentru extractia de culoare şi a componentelor aromatice, urmate de aproximativ 3-4 zile macerare post-fermentativa.
Asocieri culinare
Retete vanatoresti, carne rosie, branzeturi maturate sau deserturi ce includ ciocolata neagra.
Caracteristici:
- Soi de struguri: Cabernet Sauvignon;
- Culoare: Rosu cu reflexe caramizi;
- Categoria de calitate: D.O.C C.M.D;
- Areal viticol: Cotesti;
- Tip vin: Sec;
- Tarie alcoolica: 13.5%;
- An de recolta: 2013;
- Temperatura de servire recomandata: 17-18⁰C;
- Maturat in budane de stejar timp de minim 12 luni, urmat de invechire in sticla minim 12 luni;
- Note olfactive: vegetal, note de coacaze si cirese negre, completate de o nota condimentată, cu un plus de nuante fine de cafea;
- Note gustative: gust corpolent, extractiv, visine si coacaze coapte, cu tanini bine integrati, tuse discrete de vanilie şi piper, cu postgust lung;
- Necesita decantare sau aerisire minim 10 minute.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.