Oenoteca include patru sortimente de vin, produse din soiuri de struguri atent cultivate si recoltate de catre oameni pasionati de aceasta indeletnicire arhaica. Meniul diversificat, cu trei tipuri de vin sec si unul dulce, aduce in atentia degustatorilor de vinuri, tonuri complexe, parfurmuri subtile, buchete bine inchegate, ce definesc profesionalismul cu care se realizeaza acest vin autohton.
Pinot Noir Oenoteca impresionaza prin insusi prezenta sa, culoarea rosiatica, cu nuante caramizii fiind foarte incitanta. Odata inlaturat dopul sticlei, aromele de afine si violete, imbracate in note de cuisoare, imbie simturile, trezind papilele gustative, stimuland pofta pentru rasfat. Gustul fructat, cu note distincte de zmeura, dulceata de capsuni, visine coapte si cirese negre completeaza profilul gustativ al acestui vin dulce. Isi gaseste locul alaturi de preparate gatite la cuptor sau pe gratar, gustul carnii albe fiind cel mai potrivit pentru un deliciu complet.
Proces de fermentare
3-4 zile macerare prefermentativa pe bostina pentru extractia de culoare şi a componentelor aromatice, urmate de aproximativ 4 zile macerare post-fermentativa pentru finalizarea extracţiei de tanini. Fermentare traditionala la temperaturi cuprinse in intervalul 17-20⁰C.
Asocieri culinare
Preparate din carne alba, la gratar sau cuptor, sau alaturi de aperitive.
Caracteristici:
- Soi de struguri: Pinot Noir;
- Culoare: Rosu cu reflexe caramizi;
- Categoria de calitate: D.O.C C.M.D;
- Areal viticol: Odobesti;
- Tip vin: Dulce;
- Tarie alcoolica: 12.5%;
- An de recolta: 2013;
- Temperatura de servire recomandata: 18⁰C;
- Maturat in budane de stejar timp de minim 12 luni, urmat de invechire in sticla minim 12 luni;
- Note olfactive: afine, note florale de violete si tonuri discrete de cuisoare.;
- Note gustative: Zmeura, dulceata de capsuna, note aromatice de visine supracoapte, cirese negre, cu postgust lung;
- Necesita decantare sau aerisire minim 10 minute.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.