Oenoteca include patru sortimente de vin, produse din soiuri de struguri atent cultivate si recoltate de catre oameni pasionati de aceasta indeletnicire arhaica. Meniul diversificat, cu trei tipuri de vin sec si unul dulce, aduce in atentia degustatorilor de vinuri, tonuri complexe, parfurmuri subtile, buchete bine inchegate, ce definesc profesionalismul cu care se realizeaza acest vin atuohton.
Complex, sec, si de o culoare auriu-galbuie, Muscat Ottonel Oenoteca se aseaza perfecta langa preparate din peste si fructe de mare. Notele de trandafir, tei si musetel, aroma de fructe exotice si nivelul optim de aciditate, se imbina armonios, in special cand vinul este servit la o temperatura de 7-8⁰C.
Proces de fermentare
Struguri culesi si selctionati manual, zdrobiti treptat cu presiune moderata. Dupa 3-5 zile de macerare prefermentativa, durata in care se desfasoara extragerea aromatica, se aseaza la fermentat, la temperatura controlata cuprinsa intre 12-16⁰ C.
Asocieri culinare
Preponderent retete pe baza de peste slab sau meniuri cu carne alba. Ideal alaturi de fructe de mare, crustacee sau scoici.
Caracteristici:
- Soi de struguri: Muscat Ottonel;
- Culoare: Galben auriu;
- Categoria de calitate: D.O.C C.M.D;
- Areal viticol: Panciu;
- Tip vin: Sec;
- Tarie alcoolica: 12%;
- An de recolta: 2012;
- Maturat si invechit minim 18 luni in sticle;
- Note olfactive: Fructe exotice, note de trandafiri, tei si musetel;
- Note gustative: post gust lung, bogat, amplu, citric, cu aciditate optima.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.