Vinul Sempre Rose este una dintre alegerile pe care trebuie sa le ai in vedere daca rasfatul dupa o zi incarcata este ceea ce te motiveaza in degustarea unei licori bachice. Realizat pentru a aduce un plus de relaxare, fie servit individual, ori in compania celor dragi, acest vin, realizat din struguri Pinot Noir sau Busuioaca de Bohotin, completeaza o varietate mare de feluri de mancare, deserturi, sau salate de fructe.
Pinot Noir este un vin rose, sec, ce se prezinta printr-o culoare de caisa supracoapta cu usoare tente de violacee. Culesi manual de pe domeniul viticol Husi, strugurii de Pinot Noir sunt zdrobiti rapid, iar mustul se extrage dupa cateeva ore, pentru a nu permite contactul indelungat al acestuia cu pieliţa boabelor. Procesul are ca scop obtinerea culorii dorite. Dedurbarea si fermentatia se face in conditii aparte, adica se realizaeaza la o temperatura controlata de 12-14 grade, pastrand astfel aromele primare, oferind timp pentru dezvoltarea unor arome secundare ce confera unicitate acestui tip de vin.
Perfect pentru un platou cu branzeturi, paste salate, preparate din fructe de mare si peste proaspat, preparate din carne alba, barbeque, feluri de mancare din bucataria asiatica sau bucataria orientala. Se serveste la temperatura de 8-10⁰C pentru a beneficia de o savoare completa.
Proces de fermentare
Strugurii de Pinot Noir, culesi si sortati manual, au fost zdrobiti, iar mustul a fost extras dupa cateva ore, pentru a nu permite contactul indelungat al acestuia cu pieliţa boabelor, limitand astfel extractia de culoare la nivelul dorit. Procesul a continuat cu o deburbare drastica la temperaturi scazute şi cu o fermentaţie la temperatura controlata de 12-14 grade, pentru a pastra aromele primare şi pentru a permite dezvoltarea unor arome secundare care au imbracat vinul intr-un buchet aromatic distinct de cea a unui vin rosu din acelasi soi.
Asocieri culinare
Branzeturi, paste, risotto, salate, preparate din fructe de mare si peste, preparate din carne alba, uşor condimentate, barbeque, preparate din bucataria asiatica sau bucataria orientala.
Caracteristici:
- Soi de struguri: Pinot Noir;
- Culoare: caisa supracoapta cu uoare note violacee;
- Categoria de calitate: D.O.C C.M.D;
- Areal viticol: Husi;
- Tip vin: sec;
- Tarie alcoolica: 13.5%;
- An de recolta: 2019;
- Temperatura de servire recomandata: 8-10⁰C;
- Note olfactive: floral, cirese galbene, capsune;
- Note gustative: Citrice, cirese, catifelat, proaspat şi rotund in atac, cu o bună aciditate şi cu postgust.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.