Vinarsurile Miorita vin in atentia impatimitilor cu un buchet elegant de miresme, gusturile imbietoare avand puterea sa sublinieze chintesenta spiritului autohton romanesc. Patina timpului de maturare, ce oscileaza de la 12, la 30 de ani, ofera acesor distilate din vin, elganta si diversitate aromatica, exact elementele cheie ce ar trebui sa defineasca un brand medaliat in repetate randuri.
Realizat din Feteasca Regala si Aligot, struguri culesi din recolta podgoriilor Odobesti si Panciu, Miorita X.O 18 Ani, aduce degustatorilor rezultatul unui proces minutios de maturare, pastrat cu pricepere in butoaie din lemn de stajar.
Turnat in pahare special concepute pentru a reda savoarea completa, aceasta bautura demna de cele mai rafinate cercuri sociale, va lasa la analiza simturilor olfactive, o paleta complexa de arome, imbracate intr-o culoare brun roscata, ce duce cu gandul rosul mistic al focului.
Se savureaza la temperaturi de 20-22 de grade, pentru a distinge notele de cacao si ciocalata calda, la care se adauga tonurile subtile de vanilie, tutun de pipa, condimente, si un contur fin al unei note salbatice de piele.
Producatorul recomanda servirea acestui vinars in recipiente de sticla, a caror deschidere sa aiba un diametru de aproximativ 1.3 din diametrul maxim al acestora.
Caractersitici:
- Origine: Viile din podgoriile Odobesti si Cotesti;
- Soi de struguri: Aligote si Feteasca regala;
- Obtinut prin dubla distilare in instalatii de cupru;
- Temperatura de servire: 20-22⁰C;
- Culoare Brun roscat, rosu-foc;
- Treapta de calitate: X.O;
- Tarie alcoolica: 40%;
- Cantitate: 700ml;
- Note olfactive: cacao, ciocolata calda, tonuri vanilate si condimente, note salbatice de piele si tutun de pipa.
Distinctii acordate:
- Medalia de Aur – Concursul International de Vinuri 2007
- Medalie de Aur – Bachus 2014, 2015
- Medalie de Aur – I.W.C.B 2017
- Medalie de Aur – Wine Pro Romania, Iasi, 2017
Recenzii
Nu există recenzii până acum.